Mobirise

Klíma fertőtlenítés, karbantartás

HA SZERETNÉD
* hogy készülékedben tartósan ne telepedjen meg baktérium, 
* vagy gomba, visszatérő kellemetlen szagot okozva,
* hogy egészségesebb levegőt keringtessen a klíma rendszer,
* klímád jobb hatásfokát megőrizni, áramszámlád érdekében is, 
* hogy új klímád garanciája ne vesszen el,
akkor ne feleljtsd el beütemezni velünk készülékeid évenkénti karbantartását. Ideálisan télen vagy a tavaszi hónapokban, így a nyári nagy meleget már egy optimálisan működő berendezéssel várhatod.

Beltéri egység karbantartása:

A készülékben található szűrők kitakarítása, és a sűrű lamellázatú hőcserélő felületéről speciális vegyszeres tisztítással eltávolításra kerül a szűrőn átjutott szennyeződések is. Mindezek elvégzése két okból fontos egyrészről a hőátadás megfelelő legyen, másrészről a egészségügyi szempontból fontos. A karbantartás elmaradása esetén a hőcserélőre felületére rárakódott szennyeződés rontja a hőcserét és egyben hatásfokát, valamint melegágya a különböző baktérium telepek kialakulásának. A készülék használata során a poros, párás környezetben kialakuló gombatelepek a helyiség levegőjébe jutva veszélyesek lehetnek az emberi szervezetre, kellemetlen szagot terjesztenek. Az említett okok miatt az újabb berendezésekben megtalálható az öntisztító funkció. Ez biztosítja, hogy használat után a berendezés belső szerkezeti egysége száraz legyen, ezzel gátolva a gombatelepek kialakulását, melyek a nedves környezetet kedvelik. Azonban ez nem helyettesíti a speciális vegyszeres tiszítást. 

Kültéri egység karbantartása:

A készülék működés közben nagyon nagy mennyiségű levegőt szív át a hőcserélőjén, így egy szezon alatt nagy mennyiségű por rakodhat le rajta, ami a karbantartás során speciális vegyszer alkalmazásával és nagy nyomású mosóberendezéssel kerül eltávolításra a felületről. Az elszennyeződött hőcserélő gátolja a hő leadást, ezzel rontja a berendezés hatásfokát. Minezek következményeként többlet költség merül fel a működtetés során, mert a berendezés túlmelegszik. Huzamosabb időn keresztül karbantartás nélkül üzemeltetett berendezés akár végleg tönkre is mehet.
A karbantartás során a készülék hollanderes kötéseinek az állapota szivárgásvizsgáló műszerrel leellenőrzésre kerül, továbbá az elektromos kötéseinek ellenőrzése is megtörténik. Ezzel megelőzhető a globális üvegházhatásért -felmelegedésért felelős F-ÜHG hűtőközeg légkörbe jutása, valamint a készülék teljesítmény csökkenése, súlyosabb esetben a tönkremenetele. 

web templates free download

Kapcsolat

Klíma Kisokos

Ha érdekelnek szakértői tippjeink, hogy mire érdemes figyelned az ingatlanodra szabott klima komfortért, itt feliratkozhatsz mail címed megadásával.